HISTORIE

1970: Engang tilbage i starten af 70’erne blev der faktisk spillet noget baseball-lignende på en mark foran Rungsted Skole. Her deltog et par af klubbens kommende medlemmer.

1977: Klubben blev dog først officielt stiftet i 1977, efter at en gruppe unge på Rungsted Statsskole havde fået gang i lidt baseball, som en interessegruppe på gymnasiet. Primusmotorer her var Peter Sundberg og Jens Terkelsen, som begge var klubbens grundlæggere.

1978: I de første par år var det småt med kampene: Skovserne fra Skovshoved og Munkene fra Gentofte, var de første modstandere. I 1978 var HBSK, sammen med en håndfuld andre klubber med til at stifte Dansk Baseball Softball Forbund (DBSF), hvorefter klubben kunne stille op i en decideret turnering – i øvrigt både i baseball og softball. I ’78 dukkede en amerikansk herre ved navn Steve Taylor (2. fra højre nedenfor)pludselig op, og han fik for alvor skub i træningen. Steve lagde et fantastisk stykke arbejde i vores klub i de første spæde år, og det er derfor fuldt fortjent, at Steve i dag er klubbens eneste æresmedlem!

Hørsholm Comets, 1978 , Gentofte Stadion

1979: I ’79 kom dameholdet til, og lige siden har klubben altid kunne mønstre både herre- og damehold og de fleste af årene tillige et juniorhold.

1980: I de tidlige 80’er var baseball hovedsporten, mens softball var noget vi spillede lidt for sjov

1981: Fra ’78 og frem til ’83 blev det til DM 5 gange – kun i ’81 vandt Munkene.

Hørsholm Clowns , 1981

1982: Damernes første DM (1982) er hjemme!

1983: I ’83 var baseball nærmest helt uddød, mens softball’en blomstrede op. John Finderup catcher under DM-finalerne i 1983, hvor vi fik sølv.

1984: I ’84 vandt herreholdet det andet DM til klubben (første gang var i ’80), men det affødte til gengæld en stribe DM’er, som stadig er rekord: 7 i træk blev det til! Siden da har herrerne vundet mesterskabet i ’92 og sidst i ’99. I alt har holdet altså vundet 10 DM’er – også det rekord i dansk softball.

Fra midt ’80-erne. Klip fra Ugebladet
Nye Clowns uniformer, 1984

1988: EM for kvinder blev afholdt på vores bane i Hørsholm.  Holland vandt og Danmark blev nr 7.

Klar til åbningsceremoni ved EM i 1988

1990: I starten af perioden var det hold som Vikings, Munkene og Knights, der var vores sværeste modstandere, mens det i 90’erne blev nyere hold som Giants fra Odense og Ballerup som vi kæmpede imod. Det er stadig sidstnævnte hold, som dominerer dansk herresoftball. Hørsholm hænger dog stadig på, og er det eneste hold i Danmark som altid har spillet i 1. division.

1992: De bedste placeringer var: for herrerne, en 3. plads i Uithorn i ’93 og for damerne, en 5. plads i Prag i ’92. Alt i alt har klubbens spillere været rundt omkring i hele Europa for at vise klubbens flag.

Mette og Sanne i Leomotor uniform, ’90-erne. Klip fra Politiken

1993: Som kuriosum kan nævnes, at da baseball igen gjorde et forsøg herhjemme, i ’93, deltog Hørsholm i turneringen og vandt! Dette var dog sidste gang et Hørsholm-hold har spillet med i baseball-DM.

Danske Mestre årgang 1994. Frederik og Valdemar er på fløjene!

1995: Damerne, som altid har spillet softball, kom hurtigt ind i danmarkseliten: I ’82 vandt de deres første DM og har været dominerende lige siden: fra ’82 til 2000 (19 sæsoner) har damerne vundet hele 15 gange. Fra ’88 – ’95 blev det 8 DM i træk – rekord for damesoftball. Sidste sæson vandt damerne på overlegen vis DM for tredje år i træk. Op gennem 80’erne var det Munkene vi kæmpede i mod, men også her blev ærkerivalerne i 90’erne Giants og Ballerup. I øvrigt de eneste 3 klubber, der også har vundet DM.  EM for herre blev afholdt i Hørsholm.  Holland vandt med Danmark på 2.pladsen.

5 spillere og 2 trænere ved EM i 1995. Klip fra Ugebladet

1999: Et rigtig fint år: Guld til både herrerne og damerne! Herrerne havde for første gang fået hjælp udefra, og pitcher Martin ”Svobby” Svoboda var i høj grad medvirkende til mesterskabet. Damerne var i Madrid til EC (B) hvor det blev til en 6. plads.

Martin “Svobby” Svoboda og JJ. Billede fra CWC i 2007 i Liberec
Danske Mestre årgang 1999. Klip fra Ugebladet

2000: Herrene havde fået landsholdets assistenttræner new zealænderen Glen Roff til klubben. Desværre gav det ikke holdet en umiddelbar sportslig succes (5. plads), men han fik vist en række unge spillere i klubben, hvordan softball kunne spilles. Damerne og juniorene vandt til gengæld DM guld! Herrene var til EC i Prag (6. plads) mens damerne var i Braaschaat, Belgien (4. plads).

Glen Roff

2001: Igen guld til damerne og en 6. plads ved EC i Santpoort, Holland. Herrene måtte nøjes med en beskeden 6 plads.

Danske Juniormestre, 2002.

2002: Igen havde herrerne ”købt ind”. Roberto Bahler, Argentina skulle pitche et forholdsvist ungt hold til succes. Desværre fik Roberto pga. skader ikke pitchet særlig meget, så holdet endte med en 4. plads. Damerne endte for en gangs skyld uden for medaljerækken, hvorimod juniorerne fik guld. DM-stævnet blev holdt i Hørsholm – en så stor succes, at vi også fik lov til at afholde stævnet de følgende 3 år.

Roberto Bahler

2003: Et lidt stille år, hvor herrerne var ved at køre en række unge spiller ind på holdet, som blev slået ud i Wild Card runden (5.-6. plads). Damerne blev nr. 4, mens juniorerne genvandt mesterskabet!

2004: Damerne fik lidt tilgang fra andre klubber samt fra et par come backs og fik sølv. Juniorerne fik ligeledes sølv, mens herrerne igen røg ud i WC-runden. Frederik Terkelsen, Daniel Lieb, Tobias Christensen og Frederik Pachler blev alle europamestre for u19 hold i Frankrig!

EM-guld til u19 landsholdet i 2004

2005: En sæson med næsten samme resultat som i 2004. Dog vandt juniorerne DM-guld! Damerne var desuden til EC i Haarlem, Holland, hvor de endte som nr. 4.

2006: En fin sæson for herrerne. New zealænderen Penese Iosefo kom til holdet og pitchede rigtig stærkt. Og vi var desuden forstærket med landsmanden Callum Ryan.  Desværre måtte holdet gi’ sig i finalen og fik altså ”kun” sølv. Juniorerne genvandt DM-titlen, mens damerne blev nr. 4.

Penese Iosefo og Callum Ryan med Valde – i Århus

2007: Endnu en sølvmedalje til herreholdet, som dette år var forstærket med de to New Zealændere Bernard Hale og Mike Cameron.  Året var også et gensyn med Europa Cup’en, hvor vi blev nr. 4 i tjekkiske Liberec.  Desværre markerede året også det første år uden et damehold.  Holdets spillere valgte enten at stoppe eller at fortsætte på andre hold.

Mike Cameron og Bernard Hale til CWC i Liberec

2008: Årets New Zealændere var Jerome Haretuku og Dylan Tomlin, men endnu engang måtte vi tage til takke med en sølvmedalje ved DM.  Til Europa Cup’en i Hacvlickuv Brod i Tjekkiet fik vi en flot bronze medalje.

Dylan Tomlin og Jerome Haretuku til CWC i Havl. Brod med Valde og Andy

2009: Ingen nye udlændingen, men til gengæld dansk tilgang ved Jacob Berger og Martin Holmberg – to rutinerede spillere med masser af rutine.  Desværre løb vi for fjerde år i træk ind i en sølvmedalje til DM, men fik til gengæld en flot triumf ved Europa Cup’en i Spijkenisse i Holland!  Også juniorholdet var kommet igang igen og u14 holdet fik sølv ved DM.  Valdemar Terkelsen og Mads Hermansen blev europamestre med u19 landsholdet.

EM-guld til u19 landsholdet i 2009

2010: En af vores bedste sæsoner til dato!  Endelig en guldmedalje ved DM – klubbens 11. gennem tiderne.  Desuden blev det til et flot titelforsvar ved Europa Cup’en i Prag.  u12 holdet vandt desuden bronze ved DM.  Valdemar Terkelsen, Jacob Berger, Mads Hermansen, Anders Hansen, Henrik Brask og Dennis Kihlgast vandt alle EM med seniorlandsholdet og Frederik Terkelsen vandt ISC-mesterskabet med sit canadiske hold Jarvis Travelers.

EM-guld til landsholdet i 2010
Jarvis Travelers med Frederik, ISC-mestre 2010

2011: Endnu en flot sæson for herreholdet.  Vi kastede os ud i at arrangere Europa Cup’en med kort varsel.  Det blev en kæmpe succes, med masser af fans og en flot Hurricane-sejr i finalen mod spanske Magos.  DM blev også genvundet, mens Barracudas i øvrigt vandt sølv.

Officiel EC plakat

2012: blev endnu et flot år for klubben.  Barracudas fik endnu engang sølv ved DM og kom desuden på en flot 4. plads ved Europa Cup’en, godt hjulpet af italienske Michela Mussitelli.  Også Hurricanes fik hjælp udefra: Jeremy Manly, NZ til at vinde den første udgave af ESF SuperCup.  Desuden tog holdet sin 3. DM-titel i træk.

Michela Musitelli
Michela Musitelli
Jeremy Manley
Jeremy Manley

 

 

 

 

 

 

 

2013:  Et nyt DM-guld til Barracudas, som endte på 7. pladsen ved en stærkt besat Cup Winners Cup.  Hurricanes fik sølv ved både DM og Super Cup’en.

2014:  Hurricanes genvandt DM-titlen, mens det endnu engang blev til sølv ved Super Cup. Barracudas fik sølv ved DM og en flot bronze ved EC i Bulgarien

2015: Hurricanes måtte afgive DM-titlen til ærkerivalerne fra Stenløse, men det blev trods alt til sølv.  Holdet vandt tillige bronze ved Super Cup’en.  Barracudas endte uden for medaljerækken.

2016: Sølv igen til Hurricanes og holdet endte uden medaljer ved Super Cup’en i Italien.  Barracudas vandt sølv ved DM.

2017: Endnu et DM-guld til Huricanes – igen mod Bulls.  Desværre kun en 9. plads ved Super Cup i Holland.  Barracudas sikrede sig sølvet igen og endte midt i feltet ved CWC i Italien.  Glædeligt var det at vores u19 hold (mix) kunne hive et sæt bronzemedaljer hjem!

Danske Mestre 2018

2018: Barracudas genvandt det danske mesterskab!  Desuden guld til u12, u19 og til slowpitch-holdet! Hurricanes måtte i år nøjes med sølvet – og en midterplacering ved Super Cup.  Året markerede sig ellers, som det første år med en hovedsponsor:  Tømrerfirmaet Von Holmbäck.  De næste par sæsoner går vores 1. herrehold under navnet: Von Holmbäck Hurricanes.

2019:  En helt fantastisk sæson for klubben!  DM guld til både U15 og U19 holdet.  DM guld til både Von Homlbäck Hurricanes og Barracudas.  Vinder af H2 divisionen.  DM i slowpitch (med Kokkedal), bronce til Barracudas ved Europa Cup’en i Bulgarien, og sidst men ikke mindst Von Holmbäck Hurricanes, som vandt den europæiske Super Cup i Nettuno, syd for Rom!

Dobbelt GULD 2019

2020: På trods af at corona’en ramte, så fik vi afviklet en nogenlunde normal sæson – med sprit og afstand.  Sølv til herrer og damer ved DM, men desværre ingen international softball overhovedet.
I øvrigt fik klubben et tredje herrehold, da hedengangne Penguins genopstod – med Martin Holmberg i spidsen! Holdet vandt (naturligvis) H2 rækken i sin første sæson.

2021: Coronaen slap sit tag, med en næste normal sæson til følge.  Herrene fik en n andenplads ved DM, mens Barracudas tog bronzen.  Sæsonens højdepunkt blev dog, da Hurricanes genvandt den pretigefyldte Super Cup!

Super Cup Champs 2021